Over mij

Tekstschrijver Rotterdam

Ik ben Jessica Kelder en ik ben marketingmakker.

Dat was ik niet gelijk na mijn afstuderen. Ik moes eerst nog een paar keer heel erg niet op mijn plek zitten. Eerst zwierf ik wat jaren als docent en onderzoeker rond op de universiteit en later werkte ik op kantoor bij een zorgorganisatie. ‘Pas’ in 2019 zette ik de stap naar het ondernemerschap, en richtte ik Tekstbureau Trefpunt. op.

Wat blijkt? Het ondernemerschap past veel beter bij me dan loondienst. Had ik van tevoren nooit gedacht (want: introvert en ondernemen leek me iets voor extraverte mensen), maar is wel zo. Ik vind het fantastisch om te zien hoe iets wat ik zelf opbouw (met hulp van anderen, gelukkig!) groeit. Om te spelen en te ontdekken. En te zien dat het dus écht werkt om dingen op je eigen manier te doen. Datzelfde enthousiasme zie ik ook bij mijn opdrachtgevers. Er gaat niks boven de energie die er ontstaat als mensen laaiend enthousiast worden over hun eigen bedrijf!

Eind 2022 ben ik naast mijn eigen tekstbureau nog een ander avontuur gestart: Platform Trefpunt. Het is hét platform voor introverte ondernemers. Omdat ik vind dat iedereen moet ondernemen op de manier die bij je past en er nog te veel extraverte manieren verkondigd worden.

Tja, en wie ik ben als de computer even uitstaat? Ik ben een geboren en getogen Leidenaar, die in 2019 naar de grote stad Rotterdam verhuisde en nu toch weer het iets kleinere Schiedam heeft opgezocht. Ik vond de herfstkleuren op onze trouwdag in oktober 2019 een beetje tegenvallen, maar vond het wel een groot feest om te trouwen met de liefste en leukste man die er is (#teamherfst). Sinds december 2021 is er nog een leukste en liefste man in mijn leven (zoon Matteo) en bofkont die ik ben kwam in oktober 2023 liefste en leukste man nummer die (zoon Nanno). Ik sta in mijn familie bekend als ‘die rare van de puzzelvlogs’ die ik ongevraagd deel, hoop ooit mijn man bij te kunnen houden tijdens onze lange wandelingen en weet net genoeg van wijn om te weten dat ik niet zoveel weet.

En verder? Ben ik niet in een lijstje samen te vatten. Dus kom eens kennis met me maken, zou ik zeggen!