Wie ik ben

Tekstschrijver Rotterdam

Ik ben nog net niet met een pen in mijn hand geboren, maar het schrijven was er altijd.

Grapje, natuurlijk. Zo’n rechte weg is het leven vaak niet, en het starten van mijn eigen tekstbureau is daar geen uitzondering op. Eerst zwierf ik nog wat jaren als docent en onderzoeker rond op de universiteit en werkte ik op kantoor bij een zorgorganisatie. ‘Pas’ in 2019 zette ik de stap naar het ondernemerschap, en richtte ik Tekstbureau Trefpunt. op. En ja, vanaf toen was schrijven er altijd.

Wat blijkt? Het ondernemerschap past veel beter bij me dan loondienst. Had ik van tevoren nooit gedacht (want: introvert en ondernemen leek me iets voor extraverte mensen), maar is wel zo. Ik vind het fantastisch om te zien hoe iets wat ik zelf opbouw (met hulp van anderen, gelukkig!) groeit. Om te spelen en te ontdekken. En te zien dat het dus écht werkt om dingen op je eigen manier te doen. Datzelfde enthousiasme zie ik ook bij mijn opdrachtgevers. Het blijft bijzonder dat ik als tekstschrijver bij kan dragen aan hun bedrijf!

Tja, en wie ik ben als de computer even uitstaat? Ik ben een geboren en getogen Leidenaar, maar ben begin 2019 naar Rotterdam verhuisd om hier de stad te ontdekken. In oktober 2019 ben ik getrouwd met de leukste en liefste man die er is. Ik ga graag naar een film, het museum of het theater en volg hier en daar een creatieve workshop. Verder ben ik ook te porren voor: lekker eten, een goed glas wijn, een lange wandeling of verre reis. Oh, en als je geen foto’s van katten wilt zien, zou ik me vooral niet gaan volgen op Twitter.

En verder? Kom eens kennis met me maken, zou ik zeggen!

Leren vind ik leuk! Gelukkig maar, want daarmee heb ik het pluslidmaatschap van Tekstnet, de beroepsvereniging voor tekstschrijvers, verdiend. Het pluslidmaatschap wordt toegekend aan leden die zich blijven ontwikkelen en regelmatig onderwerpen aan de feedback van collega’s. Een soort keurmerk voor tekstschrijvers dus.