Wie ik ben

Als kind groeide ik op in een groot gezin. Met twee oudere broers en twee zusjes van dezelfde leeftijd (we zijn een drieling), was ik nogal eens zwijgzaam. Maar als ik dan wat zei, dan was het bijna altijd om iemand te verbeteren. En ja, dat ging dan meestal over taal. Een niet al te geliefde gewoonte, die mij de bijnaam ‘betweter’ bezorgde… Maar ik kan er niks aan doen, dus ik kom er maar gewoon voor uit: hallo, mijn naam is Jessica Kelder en ik ben een taalnerd.

Het dwangmatige verbeteren heb ik grotendeels afgeleerd, maar de liefde voor taal is gebleven. Van het opschrijven van levensverhalen, het redigeren van blogs en boeken, tot het maken van een nieuwsbrief met dak- en thuislozen: teksten waren er altijd. Ook in mijn werk had ik veel profijt van mijn talenknobbel. Zo heb ik als onderzoeker en docent bij de universiteit verscheidene teksten geschreven en stapels papers nagekeken, en werd ik als projectondersteuner in de thuiszorg ook snel gevonden door collega’s met taalvragen.

In 2019 zette ik dan eindelijk de stap naar iets dat ik al heel lang wilde: mijn eigen tekstbureau. Door mijn werk als tekstschrijver kom ik in aanraking met mensen met verschillende achtergronden en verhalen. Via het interviewen van opdrachtgevers krijg ik veel te weten over wie ze zijn, welke ideeën ze hebben en wat belangrijk is voor hen. Daar leer ik zelf heel veel van, en zo is Tekstbureau Trefpunt een plek geworden waar ik leuke mensen, bijzondere verhalen en originele ideeën tref. Helemaal leuk vind ik het dat ik zelf ook volop mijn creativiteit kwijt kan. Zo heb ik al dit schemaatje voor d/t-kwesties ontwikkeld en zit ik barstensvol andere ideeën! Stay tuned…

Tja, en wie ik ben als de computer even uitstaat? Ik ben een geboren en getogen Leidenaar, maar ben begin 2019 naar Rotterdam verhuisd om hier de stad te ontdekken. In oktober 2019 ben ik getrouwd met de leukste en liefste man die er is. En ik ben dan zo’n gek die denkt zelf de trouwkaart te kunnen ontwerpen, want naast schrijven, teken en schilder ik ook graag. Ik vind mezelf niet zo sportief, omdat ik weliswaar twee keer in de week probeer te bootcampen, maar toch ook regelmatig twee weken niet ga. Consequenter ben ik in lekker koken: momenteel probeer ik elke week wel een gerecht uit van Ottolenghi. En verder? Kom eens kennis met me maken, zou ik zeggen!