Wie ik ben

Tekstschrijver Rotterdam

Ik ben Jessica Kelder en werk als tekstschrijver. Ik ben nog net niet met een pen in mijn hand geboren, maar het schrijven was er altijd.

Grapje, natuurlijk. Zo’n rechte weg is het leven vaak niet, en het starten van mijn eigen tekstbureau is daar geen uitzondering op. Eerst zwierf ik nog wat jaren als docent en onderzoeker rond op de universiteit en werkte ik op kantoor bij een zorgorganisatie. ‘Pas’ in 2019 zette ik de stap naar het ondernemerschap, en richtte ik Tekstbureau Trefpunt. op. En ja, vanaf toen was schrijven er altijd.

Wat blijkt? Het ondernemerschap past veel beter bij me dan loondienst. Had ik van tevoren nooit gedacht (want: introvert en ondernemen leek me iets voor extraverte mensen), maar is wel zo. Ik vind het fantastisch om te zien hoe iets wat ik zelf opbouw (met hulp van anderen, gelukkig!) groeit. Om te spelen en te ontdekken. En te zien dat het dus écht werkt om dingen op je eigen manier te doen. Datzelfde enthousiasme zie ik ook bij mijn opdrachtgevers. Het blijft bijzonder dat ik als tekstschrijver bij kan dragen aan hun bedrijf!

Tja, en wie ik ben als de computer even uitstaat? Ik ben een geboren en getogen Leidenaar, die zich langzaam niet meer het kleine meisje in de grote stad Rotterdam begint te voelen. Ik vond de herfstkleuren op onze trouwdag in oktober 2019 een beetje tegenvallen, maar vond het wel een groot feest om te trouwen met de liefste en leukste man die er is (#teamherfst). Sinds december 2021 is er nog een leukste en liefste man in mijn leven (zoon Matteo). Het ligt niet aan jou als je mijn grapjes niet direct snapt, want ik schijn aanvankelijk onbegrijpelijke, maar uiteindelijk toch best leuke humor te hebben. Ik sta in mijn familie bekend als ‘die rare van de puzzelvlogs’ die ik ongevraagd deel, hoop ooit mijn man bij te kunnen houden tijdens onze lange wandelingen en weet net genoeg van wijn om te weten dat ik niet zoveel weet (snap je). Oh, en als je geen foto’s van katten wilt zien, zou ik me vooral niet gaan volgen op Twitter.

En verder? Ben ik niet in een lijstje samen te vatten. Dus kom eens kennis met me maken, zou ik zeggen!

Leren vind ik leuk! Gelukkig maar, want daarmee heb ik het pluslidmaatschap van Tekstnet, de beroepsvereniging voor tekstschrijvers, verdiend. Het pluslidmaatschap wordt toegekend aan leden die zich blijven ontwikkelen en regelmatig onderwerpen aan de feedback van collega’s. Een soort keurmerk voor tekstschrijvers dus.