Waarschuwing: deze blog gaat nergens over

Ik ga iets raars doen in deze blog. Ik ga je namelijk vertellen dat ik geen idee heb waar ik over moet bloggen. Het is hier al een tijdje stil en dat komt omdat ik de schrijfflow voor mijn eigen blog totaal kwijt ben.

Normaal gesproken mag je zoiets niet zeggen op je eigen website. Dat staat onprofessioneel en helemaal voor iemand die anderen helpt met marketing. Zeggen ze. Maar ik vind het juist een goed iets om met je te delen.

Het punt is namelijk dit: de reden dat ik uit mijn flow ben, is omdat ik even geen leuk idee heb voor mijn blogs. Voor mijn nieuwsbrief is dat anders. Geloof me, dat is ook lange tijd zo’n hoofdpijndossier geweest. Ik worstelde en ploeterde en verstuurde ‘m halfbakken of niet en was er nooit echt blij mee. Totdat ik een concept achter mijn nieuwsbrief verzon waar ik wel blij van werd. Sindsdien vliegen ze mijn pen uit.

Ik vertrouw erop dat dit vroeg of laat ook met mijn blog gaat gebeuren. Dan verzin ik iets waarvan ik denk: nú heb ik iets te pakken waar jij wat aan hebt. Dan gaat het vanzelf weer stromen. Heb ik er vanzelf weer lol in.

Zo werk ik. Vanuit plezier. Omdat jij er niks aan hebt als ik tegen heug en meug blogs ga schrijven. En omgekeerd hebben jouw klanten er ook niks aan als jij dat doet.

Herken je dit? Laat het dan los. Je verzint vanzelf wat goeds. Je ontdekt andere manieren van klanten vinden die beter bij je passen. Je komt heus weer in je flow.

En zo niet, dan denk ik toch even met je mee?