Wie jij bent

Laatst zat ik bij de kapper en vertelde ik enthousiast over mijn werk als tekstschrijver. Door mijn naar voren gekamde, natte haren heen zag ik het gezicht van de kapper steeds meer betrekken. Ze vertelde dat haar website eigenlijk aan vernieuwing toe is, maar dat ze het Spaans benauwd krijgt bij de gedachte aan het treffend op moeten schrijven van haar verhaal. Herkenbaar?

Waarschijnlijk wel. Met schrijven is het immers net als met knippen: iedereen kan de schaar erin zetten, maar het is de kunst om te weten wát je weg kunt halen en wat je juist moet laten zitten. En als je dat niet precies weet, dan laat je dat graag aan een professional over… Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen worstelen met teksten. Herken jij je in één van de volgende punten?

  • Jij bent enthousiast over wat je doet en vertelt de wereld er graag over;
  • Je kunt dan ook oeverloos praten over wat je doet, maar zodra het op papier moet klap je dicht;
  • Je bent briljant in je vakgebied, maar minder thuis in ’t Kofschip en woorden als pleonasme of contaminatie zeggen je al helemaal niks;
  • Je bent zo druk met het uitvoeren van je werk, dat je geen tijd of zin hebt om ook nog eens over websiteteksten of nieuwsbrieven na te denken;
  • Je krijgt op feestjes nog altijd niet goed uitgelegd wat je nu precies doet en vindt het jammer je werk niet op een toegankelijkere manier met anderen te kunnen delen.

Dan kan ik je helpen! Je wéét namelijk dat teksten onmisbaar zijn en vindt het belangrijk dat ze kloppen, treffend zijn en een punt maken. En dus ben jij op zoek naar iemand die je leert hoe je zulke teksten kunt schrijven. Of die dat werk voor je uit handen neemt.