Haal alles uit je blogs

Laat je klanten zien wat je weet, wat je kan en wie je bent

Bloggen is dood, zeggen ze weleens. Nou, dan hebben ze mij nog niet ontmoet. Het is eigenlijk heel simpel: blogs helpen je nog altijd aan klanten. Ze zorgen ervoor dat je als expert gezien wordt, mensen je beter kennen, beter weten wat je doet en dat je hoger in Google komt. Blogs doen er dus toe. Als je het goed aanpakt, tenminste.

Wat werkt niet? Blogs over onderwerpen waar je klanten helemaal niet over willen lezen. Blogs die zo saai of voorspelbaar zijn dat jouw klant na de eerste alinea liever de afwas gaat doen. Blogs die je niet schrijft. Je weet wel, omdat jij die ondernemer bent wiens laatste blog uit 2017 is. Guilty? Lees dan even verder.

Bon. Wij gaan dus wél alles uit die blogpagina van je halen. Hoe precies, hangt af welk pakket je kiest:

Laat me meelezen

Blogs die alles doen wat ik hierboven beloofd heb, hoeven niet duur te zijn. Als jij nou vast een opzet maakt, dan redigeer ik ‘m zodat je blog lekker leest, je klanten enthousiast over je worden en er geen fouten meer in staan. Teamwork, noem ik dat.

Stuur je mij je blog op, dan:

 • Zorg ik dat je klant het verhaal ingezogen wordt en zonder moeite bij het eind van je blog komt.
 • Haal ik alle taalfouten eruit.
 • Maak ik er een verhaal van waar je klant zich in herkent, waar jouw idee en wie jij bent goed in naar voren komen en waar jouw expertise uit spreekt.
 • Heb jij daarna een blog die je met trots online kunt zetten. Goed idee?

Laat me mijn pen pakken

Geen tijd, zin of inspiratie om zelf iets te schrijven? Gooi het bijltje erbij neer en laat het zitten, zou ik zeggen. Óf realiseer je dat je het schrijven van je blog ook uit kunt besteden. Wel de vruchten plukken, niet het zaaien doen. Zoiets. Klinkt goed?

Geef me een seintje, en:

 • Ik verzamel input op een manier die jou het beste uitkomt. Via mail of telefoon. Of stuur me je podcast, webinar of e-book. Kan ik ook mee werken.
 • Van die input maak ik een blog.
 • Jij leest ‘m. Doe je een dansje? Dan zijn we er. Nog niet helemaal overtuigd? Dan pas ik ‘m voor je aan.
 • Plaats ‘m op je website en druk op publiceren. Tadaaa.

Laat me alles doen

Publiceren en klaar, zeg je? Nou ja, bijna dan. Want niks zo zonde als een belachelijk goede blog die niemand leest. Dus moet je ‘m ook nog onder de aandacht brengen. Via je sociale media, nieuwsbrief of met een catchy blogomschrijving voor Google, bijvoorbeeld.

Oké, schrijf ik ook voor je:

 • Schrijf ik eerst je blog (zie links), en dan een bericht waarmee je jouw blog lekker aantrekkelijk promoot op je sociale media.
 • Heb je een nieuwsbrief? Schrijf ik ook een enthousiaste intro voor.
 • Scoren op Google? Moeten ze wel eerst op je blog klikken. Daar heb je een aantrekkelijke meta-omschrijving voor nodig. Hebben? Doen we.

“Met Jessica samenwerken was een verademing. Ze begreep me helemaal en als ze het niet begreep, of dingen scherper wilde hebben, stelde ze vragen. Niet zomaar vragen, maar echt hele goede, open en kritische vragen, die ook mij weer inzichten boden. Inzichten in mezelf, maar vooral in het werk dat ik doe als coach. Vervolgens heeft ze alle informatie verwerkt in een blog waar ik mezelf in kan vinden, maar ook mijn klanten in herken. Over het uiteindelijke resultaat ben ik dan ook zeer tevreden en kijk uit naar een toekomstige samenwerking.” – Dewy, creatief therapeut en coach

Twijfel je welk pakket het beste voor je is? Mail me gerust! Dan denk ik even met je mee 😊.