Marketing met een lach

Heb je weleens naar een talentenjacht gekeken?

Dan weet je dat er elk seizoen kandidaten bij zitten die prachtig kunnen zingen, maar op het podium staan alsof ze elk moment flauw kunnen vallen. Jij blij als het optreden voorbij is en er geen ongelukken gebeurd zijn. Hoe mooi de zang ook was.

Dat is hoe veel mensen hun marketing doen.

Ze zijn retegoed in wat ze doen, maar vinden het vreselijk om erover te vertellen. Toch hopen ze dat als ze maar genoeg podia beklimmen, dat er vanzelf klanten op ze afkomen. Want dat is wat ze te horen hebben gekregen.

Helaas pindakaas. Zo werkt marketing niet.

Het allerbelangrijkste aan marketing ontbreekt dan namelijk: plezier.

Precies dat is wat ik doe: het plezier terugbrengen in jouw marketing (en daarmee in je bedrijf). Dat is het geheim van goede marketing. Vergeet funnels, weggevers en evergreen content. Het enige wat jij hoeft te doen is zélf enthousiast zijn over waar je mee bezig bent en er vanuit dat enthousiasme over vertellen.

Zien mensen je voorbijkomen, dan worden ze blij. Willen ze lezen wat je schrijft, horen wat je zegt, zien wat je maakt. Het voelt niet alsof je ze iets aan het verkopen bent. Maar ondertussen zijn ze dondersgoed op de hoogte van wat je doet.  

En zie daar: marketing met een lach. Leuk voor jou, leuk voor je klanten. Als jij dat ook wilt, dan ben ik er voor je. Als tekstschrijver of via Marketing MeetUps.